Celodenní výlet - Ždánický les a Bílá bouda, Návštěva štěňátek a druhý týden jejich života

05.05.2014 14:01

Celodenní výlet Ždánický les a Bílá bouda

12.4.2014 - v sobotu jsme se vydali s přítelem a Rejíčkem na celodenní výlet po okolních lesích.
Svítilo krásně sluníčko, svačiny jsm
e měli v batohu a tak jsme vyrazili na cestu. Rai nosil klacíky a pořád jen běhal a běhal, osvěžil se v "potoku" (někdy se tomu mohlo říkat potok ale teď tam bylo spíše více bahna než vody). :D
Ve čtvrtině cesty přišla občerstvovací pauza..Sedli jsme si na klády a dali si svačinku. Rai si dal kousek banánu, napil se vody a šlo se dál. Nakonec  jsme se v půli cesty rozhodli pro trošku dobrodružství a to sejít z lesní cesty a vyšplhat se na obrovské kopce v lesích. :D Nahoře jsme pak pěkně funěli, nebo teda spíše já...:) A Rai samozřejmě jako by si dával pořád jen lehoučké cvičení.
Přes kopce jsme se dostali na jiné lesní cesty a ty nás dovedli až k Bílé boudě která leží v lesích nedaleko ekofarmy Jalový dvůr.
Tak jsme se rozhodli využít toho krásného posezení uprostřed lesa. Dali si přestávku a dojedli poslední svačinku. Sedli jsme si pěkně na lavičku vedle boudy, dali si jablíčka a mé domácí muslli tyčinky. Rai samozřejmě půlku snědl za nás, poležel si ve stínu a šlo se dál..
Po cestě jsme se zastavili na krásně rozkvetlé louce a udělali pár fotek. Až jsme došli k farmě, Rai se pokochal zvířátky, popusinkoval s ovečkami a vyrazili jsme k rybníku. :) Tam se Rai pěkně vyřádil, zaplaval si, vyběhal se na vedlejší louce aby oschl a vyrazili jsme k domovu, který nebyl už tak daleko. Domů jsme dorazili skoro až navečer a užívali si pěkného pocitu z krásného výletu...jen Rai by si to nejspíš dal celé ještě jednou, protože moc unaveně nevypadal. :)
Jako další plán na tůru je zaniklá středověká ves Konůvky opět v hloubce našich lesů a už se na ni moc těšíme...:)

Pár fotek zde v albu:


Návštěva štěňátek

5.5.2014 - jsme se vydali omrknou Raiova štěňátka v chs Věrný kamarád. Rai zůstal doma a čeká až budou štěňátka větší aby je mohl také navštívit. Tak jim nabalil alespoň pár věcí jako sprívný taťka. :)
Nabalili jsme bedýnku novin pro pozdější použití - až štěňátka budou větší, tvarohy a bílý jogurt pro Konysku, aby měla dost síly pro takovou nadílku a také nějaké občertvení pro ty dvounohé. :)

Štěňátka načínala teprve druhý týden a tak připomínala spíše ještě malé krtečky než pejsky. :) Byla ještě maličká a vešla se akorát do dlaně, nikdy jsem ještě tak malé štěňátka neviděla a tak to byla pro mě premiéra. Bála jsem se abych jim něco neudělala. :) Tak jsme nafotili pár fotek a nechali je je dál v klidu spinkat na valné hromadě. :) Kony vypadala moc dobře a člověk by na ni ani neřekl že je to maminka od tolika štěňátek. Už se těšíme na další návštěvu! :) 

Rai a jeho bedýnka pro štěňátka :)


 


Štěňátka mají 2 týdny

Pár dní po tom co jsme je byli navštívit, štěňátka začala rozlepovat oči a už začínají pomalu vypadat jako pejsci a ne jako krtečci. :)
Byla poprvé odčervena, což se jim moc nelíbilo a komicky třepala hlavičkami a dávala najevo že tohle jim tedy nechutná. :D
Snaží se už také chodit, ale zatím jim to ještě moc nejde a spíše se jen tak batolí, zkuší štěkat, vrčet a kousat. :) Zatím sou ještě bezzubé ale na to nějaké chňapnutí po bráchovi, když se připlete do cesty to stačí. :D
Štěňátka dostala také svá jména a k tomu i opravdové obojky! :)
Více o tom najdete v sekci
tady..

HOLKY

   Becky Věrný kamarád - červená s proužky/černý obojek (závazná rezervace Čistá u Litomyšle)
   Bonnie Věrný kamarád - žlutá s proužky/hnědý obojek (závazná rezervace Kosmonosy okr. Mladá Boleslav)

KLUCI

   Black Věrný kamarád - tmavě modrý (rezervace)
   Blue Věrný kamarád - světle modrý/béžový obojek s modrými proužky
   Berry Věrný kamarád zelený (závazná rezervace Chlumec nad Cidlinou)
   Barnie Věrný kamarád fialový (závazná rezervace Ondřejovice, Zlaté Hory v Jeseníkách)
   Brit Věrný kamarád - bílý/šedý obojek (rezervace)
   Benny Věrný kamarád - červený 
   Bastien Věrný kamarád - žlutý (závazná rezervace Zbýšov)
   Benjamin Věrný kamarád - růžový
   Bert Věrný kamarád - oranžový