MVP Brno, Lovecký výcvik, Výlet na Jalový dvůr, Procházka do zaniklé středověké vsi Konůvky s Freyou

04.10.2014 14:17

Mezinárodní výstava psů Brno

21.6.2014 – Jsme se vydali na Mezinárodní výstavu do Brna. Ještě den předtím jsme nevěděli, zda se vůbec výstavy zúčastníme, protože Rai týden před výstavou chytl nějakou dost silnou virozu a bylo mu opravdu špatně. Už jsem počítala s tím, že na výstavu se nejede, protože na prvním místě rozhodně bylo to, jak je Raiovi. Ale ve čtvrtek mu bylo už lépe a v pátek už to byl ten zase on. ♥ I tak stoprocentní rozhodnutí padlo až v sobotu ráno, abych se ujistila že je Raiovi už opravdu dobře.I přestože nebyl v té správné výstavní kondici - díky prodělané viroze nemohl moc běhat a tak přibral. Ke konci se Rejíčkovi už ani moc běhat nechtělo a jen na mě koukal: „Už pojedeme domů?“ 
Rai ve třídě špampionů získal krásný posudek a Výborný 2, Res. CAC.

Lovecký výcvik s Terkou a klukama

S Raiem také cvičíme co se týká loveckého výcviku. Domluvili jsme se s Terkou a na dva dny jsme si vymyslely program i s jejíma klukama.

První den patřil aportu a marking – pamět k aportu. Jako aport posložil bažant. Pak jsme také zkusili kousek stopy, ale než se všichni kluci vystřídali, už nezbylo moc času. Ale i tak si kluci alespoň trošku pocvičili a vylítali se po louce. :)

Druhý den jsme se vydali na stopy do lesa. Dělala se stopa na barvě, což znamená, že se nakape krvavá stopa a pes se na jejím začátku na ni nasadí a musí jít přesně po stopě té krvavé stopy, čumákem u země. Na konci pak najde lože, kde by měla být nějaká odměna, kterou pes vystopoval.

Rai to dělal poprvé a hned věděl co má dělat. I když on ví vždycky co má dělat. :D Hned jak jsem jej nasadila na stopu se „přísál“ čumákem k zemi a jel přesně po stopě jak měl. Byla to přímo ukázková práce i když to nikdy dřív nedělal ani neviděl. Je to prostě úžasňák a nikdy mě nepřestane překvapovat svojí dokonalostí. :-* Po skvěle odvedené práci si kluci zaplavali v rybníku, Rai si zaskákal svoje akrobatické skoky a jelo se domů. Byly to skvěle strávené 2 dny a Rai byl potom krásně příjemně unavený. :)


Pár fotek z výcviku a jak to Raiovi krásně šlo naleznete níže v albu a nebo na našem rajčeti.

 

Procházka na Jalový dvůr

Vydali jsme se lesem k rybníku kde si Rai zase trošku zaplaval a našel nový opuštěný balonek v rybníku. :D
Fotky z výletu s malým Štěpánkem, kterému Rai dělal ochránce a s jeho maminkou Míšou, zde v albu a nebo na našem rajčeti.

 

 

Výprava do zaniklé středověké vsi Konůvky s Freyou

V poledne jsme si nabalily věci do batůžků a vydali se směr lesy, do zaniklé středověké vesnice jménem Konůvky. Počasí bylo krásné, nádherně svítilo sluníčko. Ptáčci zpívali, kolem nás létaly motýlci a čmeláci, kteří si pochutnávali na nektaru z krásných květin co byly všude okolo nás a to především hlavně na loukách kolem kterých jsme procházeli. Užívali jsme si té krásy plnými doušky a já se snažila alespoň něco z toho zachytit na fotky, ale jak už to bývá, taková krása se dá jen těžko zachytit. Musíte tam prostě být...:) rai s Freyou aportovali na loukách klacíky, honili se navzájem a prozkoumali každé místečko. Než jsme došli na místo, byla to celkem dlouhá cesta a na konci jsme byli i trošku zklamaní, protože vše bylo zarostlé a zbytky vsi jsme moc neviděli. Ale neodradilo nás to a výlet jsme se proto rozhodli opakovat buď na podzim a nebo na jaře, kdy tam nebude tak bujná vegetace a možná i něco uvidíme. :D Ale i tak jsme si cestu báječně užili díky těm krásám, co jsme potkávali během cesty a také taková svačinka v přírodě má něco do sebe. :) Výlet jsme tady završili piknikem uprostřed zaniklé vsi v altánku. Na své si přišli jak pejsci tak páníčci, mělo to opravdu takové krásné kouzlo. :) Chvilku jsme si tam ještě poseděli, pokochali se klidem uprostřed lesa a okolím a vyrazili zpět k domovům. Domů jsme dorazili až večer a domluvili si na druhý den menší povýletový odpočinek u nás na zahradě u bazénu. (Pejsci u menšího bazénu) :D
Takže to byl krásný a nezapomenutelný víkend a těšíme se, až si ho zase zopakujeme!! :)¨